Facebook profil obce Hrádek

Vyhledávání

Když jsme přišli v pátek 13. října 2006 kolem 16.00 hod. ke Květinářství H + R, pobíhalo tam už celkem dost hejkalů, čarodějnic a dokonce tam byla i mumie. Různých strašidýlek stále přibývalo a tak paní Hana Zábojníková zahájila „Helloween party“.
Děti si vybraly dýně, které jsme si mohli podle svojí fantazie vyřezat a nazdobit. Bylo z čeho vybírat. Dýně, které věnoval pan Martinec, byly velké, malé, žluté, zelené, pruhované. Také materiálu na ozdobu bylo dost. Různé zelené větvičky ze stromů listnatých i jehličnatých, různé barevné větvičky, šípky, sušené trávy a další dekorační materiál, které nám věnovalo Květinářství.
Menší děti pomáhaly maminkám s vydlabáváním dýní, na kterém jsme pak vyřezali různé obličejíky. Větší děti většinou zvládly všechno sami. Dovedete si určitě představit, jak dětem po takové „práci“ vyhládlo. S tím ale čarodějky Romča a Hanča počítaly. Dětem připravily občerstvení – brambůrky (po kterých se samozřejmě hned zaprášilo), tyčinky, bonbony, pitíčka a nesmím zapomenout na výborné koláčky od babičky Blanárové. Zatímco se děti občerstvovaly, mohly jsme si my, maminky, vyrobit podzimní dekorace ze zbylých dýní. Dýně jsme rozřízly napůl, vydlabaly a dovnitř jsme si postavily květináč s kytkou senecio a opět jsme použily různé dekorační materiály. Věřte, že některé dýně vypadaly opravdu jako od profesionála.
Pomalu se začalo šeřit a tak všechny děti  dostaly malý dárek. My starší si moc dobře pamatujeme na lampiony, ale pro některé děti to bylo to pravé překvapení. Rozsvícený lampion v ruce to bylo něco! Ještě jsme rozsvítili vyřezané a nazdobené dýně a mohli jsme vyrazit na malý lampionový průvod kolem kostela zpět ke Květinářství. Tady jsme se všichni rozloučili a poděkovali za vydařenou akci.
Snad se na mně nebude nikdo zlobit, když jménem všech dětí, maminek, tatínků, babiček a dědečků poděkuji paní Haně Zábojníkové a paní Romaně Hocové za uspořádání této akce. Bylo to moc pěkné. Děkujeme.

Maminka E. S.

Kalendář akcí

červenec 2024
Ne Po Út St Čt So
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Odkazy

Vinařské stezky

Vodáci

MAS Znojemské vinařství 

Krizport 

Svazek obcí Dyje

Pálení klestí 

Vodárenská společnost 

Czechpoint 

Povodňový plán

Krizport - chytré blondýnky

Znak obce Hrádek